Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Dark Matter

Pearl Jam

CD   1 disc(s)   19-04-2024
Rock

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 2-3 items)

€ 23.95 € 24.95
Drager: CD
Maatschappij: Universal
Label: Universal
Barcode: 0602458971187
Artikelcode: 8E4009
Suffix - prefix: 8971187 060245

Spontaan en direct

De rockiconen en grunge-voorvaders van Pearl Jam brengen hun nieuwe album "Dark Matter" uit. Het is het twaalfde studioalbum van de band uit Seattle en hun eerste sinds de veelgeprezen hitparade-topper "Gigaton", die in 2020 nummer 3 bereikte in de Duitse hitlijsten.

Terwijl Pearl Jam destijds veel tijd investeerde in songconcepten en een nauwgezette voorbereiding, profiteert "Dark Matter" van een frisse, meer directe aanpak. Begin 2023 trok de band zich drie weken terug in de Shangri-La Studios van Rick Rubin om gewoon te gaan spelen onder toezicht van producer Andrew Watt (Rolling Stones, Iggy Pop, Miley Cyrus). In een recent interview met Classic Rock magazine zei gitarist Mike McCready: "Andrew Watt heeft ons echt een schop onder onze kont gegeven, we waren gefocust en speelden nummer na nummer. Het duurde lang om 'Gigaton' te maken, maar dit nieuwe album duurde niet lang. Andrew zei: 'Jullie doen er eeuwig over om platen te maken. Laten we dit nu doen, nu meteen'."

Je kunt de aangewakkerde energie horen in "Dark Matter". De nummers ademen de gedeelde geest van een groep levenslange creatieve vertrouwelingen en broers die in een kamer spelen alsof hun leven op het spel staat. Het titelnummer, dat als eerste single werd uitgebracht, geeft een perfecte indruk van hoe dit klinkt.

Het nummer benadrukt ook wat zanger Eddie Vedder zei op het podium tijdens een concert in Austin in de zomer van 2023: "We hebben een plaat gemaakt voor volgend jaar. En ik kan je vertellen dat als je de muzikanten in deze groep goed vindt, je ze op hun hoogste niveau zult horen spelen."

1. Scared of Fear
2. React, Respond
3. Wreckage
4. Dark Matter
5. Won T Tell
6. Upper Hand
7. Waiting For Stevie
8. Running
9. Something Special
10. Got To Give
11. Setting Sun

Recensies
"In slechts drie weken tijd heeft Pearl Jam hun beste album in anderhalf decennium opgenomen - in ieder geval [...] De klasse van dit album wordt ook gevoed door een samenspel dat nooit cerebraal lijkt."
VISIONS, april 2024